Spring naar content

Start sloop Smart Business Park

Op maandag 6 mei startte aannemer Gubbels, in opdracht van ontwikkelaars Boelens de Gruyter en G&S&, met het verwijderen van 8 gebouwen op het Smart Business Park (Kanaalweg 14-18). De verwachting is dat deze werkzaamheden tot en met november 2024 gaan duren. Hieronder leest u meer over wat we doen en wat dit voor u betekent.

Wat we gaan doen

We starten met het verwijderen van de binnenkant van de gebouwen, zoals de meubels, binnenwanden, deuren en keukens. Daarna vinden asbestverwijderingswerkzaamheden plaats. Daarom kunt u mensen met zogenaamde ‘witte pakken’ aan de buitenkant van het gebouw bezig zien. Als laatste verwijderen we de panden met sloopkranen. De sloopkraan heeft een grijper en schaar om de gebouwen eerst in kleine stukjes te knippen en daarna met de grijper het materiaal te sorteren. Om stofoverlast te beperken gebruiken we, indien nodig, sproeiwater.

Het verwijderen van de gebouwen gebeurt circulair. Dat betekent dat we zoveel mogelijk materialen die vrijkomen hergebruiken tot nieuwe bouwmaterialen. Een aantal bomen rond de gebouwen moet gekapt worden, maar uiteindelijk planten we meer bomen terug dan er nu staan.

Foto van kraan

Kraan van aannemer Gubbels

Wat dit voor u betekent

U kunt wat geluidshinder ervaren van het verwijderen van de binnenkant van het gebouw. De asbestverwijderingswerkzaamheden geven geen tot weinig hinder, maar het verwijderen van de gebouwen wel. Het werkgebied wordt afgezet met hekken, lint en tekstborden. Het is belangrijk dat u tijdens de werkzaamheden niet in de buurt komt van de machines. Laat dit alstublieft ook aan uw kinderen weten.

Bouwverkeer rijdt via de Europalaan. Daar wordt een tijdelijke bouwweg over het parkeerterrein van de voormalige Praxis aangelegd. De Kanaalweg blijft gedurende de bouwwerkzaamheden open voor het verkeer.

Werktijden

De sloopwerkzaamheden vinden plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 -19.00 uur. Bij uitzondering wordt op zaterdag gewerkt. Wij informeren bewoners en gebruikers rond het gebied hierover dan mondeling en/of per brief. Deze informatie vermelden wij ook op deze website. Voertuigen nodig voor de (sloop)werkzaamheden komen meestal voor 7.00 uur aan op de bouwplaats.

Planning

De werkzaamheden duren in totaal ongeveer 7 maanden. We verwachten dus halverwege november 2024 klaar te zijn. Volg deze website voor de meest actuele planning.

Meer informatie

Voor vragen of opmerkingen over de werkzaamheden kunt u terecht bij Perry Geerts, uitvoerder van aannemer Gubbels via 0411-641980 of per e-mail op p.geerts@gubbels.nl. Voor overige vragen stuurt u een e-mail naar bouwenaan@merwede.nl. De verzonden informatiebrief hierover is hier te zien.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
arrows-cta

Mis niets

Schrijf je in

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.